top of page
  • Forfatters billedePia Maria Lie

Har du brug for funding til din gode ide?

Opdateret: 18. sep. 2023

Er du strandet et sted med din fantastiske og unikke ide til et projekt, fordi der ikke er økonomi til at komme videre selv eller med eksterne samarbejdspartnere? Har du overvejet om en fondsansøgning kan være noget for dig eller dit firma?


Det kan være uoverskueligt at komme i gang med at skrive en fondsansøgning, måske fordi det er svært at beskrive din ide, eller det tekniske set-up hos fondene kan virke skræmmende.


Men ro på, det at skrive en fondsansøgning er en genre, du kan tilegne dig, og du bliver bedre, når du øver dig.


Det er dog min erfaring, at du, inden du går i gang, gør dig en række overvejelser for at teste din fantastiske og unikke ide.


Du kan fx stille dig selv eller tale med andre om disse spørgsmål:


· Hvad vil du opnå?

· Er projektets idé stærk og innovativ?

· Findes der fonde eller puljer, der matcher dit behov?

· Har projektet nyhedsværdi?

· Taler projektet ind i politiske eller samfundsmæssige dagsordner?

· Har du drive, kompetencer, tid og ressourcer til at gennemføre ansøgningsprocessen?

· Har du projektledelses- og koordineringsevne til drifte og håndtere administrationen og afrapportering af projektet i hele dets levetid?

· Hvordan skal projektet organiseres?


Hvis du, efter at have overvejet disse spørgsmål, stadig har mod på at gå i gang med en ansøgning, vil jeg give dig disse fem gode råd, inden du går i gang med at skrive:


Undersøg om der er er andre lignende projekter inden for dit område, og lav ikke et projekt magen til.


Det kan være en fordel at starte med at søge til et mindre afgrænset (pilot)projekt, der på den ene side kan give fonde tillid til, at du ved, hvad du laver, og på den anden side give mere kvalificeret baggrund for at søge til et skaleringsprojekt.

Hvis du ikke har stor erfaring ud i fondsprojekter, så gør dig til en troværdig projektejer, som fonden kan betro projektmidler, ved fx at inddrage etablerede spillere som samarbejdspartnere og leverandører, der kan understøtte projektets ide og give det volumen og legitimitet.


Du behøver ikke nødvendigvis at være projektejer, du kan sagtens finde en projektejer og selv være samarbejdspartner.


Ofte må projektet ikke være kommercielt, og fonde giver sjældent penge til drift. Det er derfor vigtigt, at projektet har en bæredygtige forretningsmodel, så det kan leve videre efter bevillingen stopper.


Du kan finde mere inspiration i mine indlæg: Find den rigtige fond og Hvad skal med i en ansøgning? Hvis du har brug for mere rådgivning, er du velkommen til at kontakte mig.

148 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page