top of page
  • Forfatters billedePia Maria Lie

Hvad skal med i en ansøgning?

Opdateret: 14. okt. 2021

Din ide til et projekt er stærk og innovativ, du har fundet den helt rigtige fond, og du har indgået aftaler med relevante samarbejdspartnere, der også brænder for din ide. Så ansøgningen er så godt som skrevet ? Eller har du opdaget, at du efter at have skrevet den der fængende titel har brug for hjælp til at få beskrevet projektet, så andre også forstår det?

Det vigtigste er selvfølgelig, at du kan redegøre skriftligt for det unikke ved din projektidé. Du skal med engagement kunne svare på, hvad du vil opnå med dit projekt, hvad baggrunden er for projektet, og hvad der sikrer, at fondens formål opfyldes. Og selvfølgelig skal du finde den fede titel og vinkling på projektet.


Det er en god ide at planlægge din ansøgningsproces og projektopstart i god tid. Det kan tage tid at skrive en god ansøgning. Derfor skal du påregne tid til at være i dialog med evt. samarbejdspartnere, leverandører og fonde, hvilket også kan gøre det nødvendig løbende at tilpasse ansøgningen.


Alle fonde og puljer har forskellige krav til ansøgningens udformning og formalia. Det er altså ikke kun ansøgningen, du skal skrive, fondene kan også stille krav til budget, tidsplan, organiseringsoversigt, CV’er og tilsagn fra samarbejdspartnere.


Andre ting som du skal folde ud i din ansøgning er:


  • Hvem er din primær målgruppe?

  • Hvilke behov hos målgruppen opfylder projektet?

  • Hvordan du vil inddrage, engagere og kommunikere med målgruppen og projektets øvrige interessenter i udviklingsprocessen?

  • Har du en forankringsstrategi for projektets videreførelse?

  • Vil indsatsen fortsat komme målgruppen til gode, når udviklingsmidlerne fra fonden er brugt?

  • Kan du forklare, på hvilke måder dit projekt bidrager til at udvikle og afprøve nye metoder?

  • Kan projektet kopieres og skaleres, hvis det har en positiv effekt?

  • Hvordan vægter projektet tid og økonomi til evaluering, kommunikation og videndeling?

  • Huske at sætte penge af til administration såsom revisor og bogføring.


Når du kan besvare spørgsmålene, kan det være en ide at udarbejde en liste over alle de risici og udfordringer, der er forbundet med projektet. Udform evt. en plan for, hvordan du imødekommer og minimerer disse risici.


Et god råd er at bruge din tid på indholdet i stedet flot grafik af budget og tidsplaner o.l.


Og DEN ULTIMATIVE TEST: Når ansøgningen er skrevet, skal du kunne skrive et kort opsummerende resume på en halv time. Det viser dig, om du har styr på dit projekt.


Du kan finde mere inspiration i mine indlæg: Har du brug for funding til din gode ide? Find den rigtige fond, Jeg fik bevillingen - hvad nu? Hvis du har brug for mere rådgivning, er du velkommen til at kontakte mig.

148 visninger2 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

2 Comments


Anna-Vera Meidell Sigsgaard
Anna-Vera Meidell Sigsgaard
Sep 23, 2021

Mit problem var måske ikke så meget hvad der skulle med, men at se hvordan det der var med kunne rykkes rundt, fremhæves på forskellige måder, hvad der måske kan undlades og i det hele taget justeres for at selve ideen står tydeligst frem.

Man stirrer sig nemt blind, når man har været i gang med at skrive den ansøgning, så det at have en ude fra til at gennemlæse og sparre er helt uundværligt. Og her var Pia en kæmpe hjælp som konsulent i ansøgningeprocessen.

Jeg er sikker på at det er Pias bidrag der var afgørende for at projektet i sidste ende fik støtte fra Novo Nordisk Fonden - Og vi er så glade for at have dig…

Like
Pia Maria Lie
Pia Maria Lie
Sep 23, 2021
Replying to

Tak for de pæne ord, Anna-Vera, det er også et fantastisk projekt, du er i gang med, og jeg er meget glad for at være med i følgegruppen og kunne hjælpe til undervejs.

Kh Pia

Like
bottom of page