top of page
  • Forfatters billedePia Maria Lie

Find den rigtige fond

Opdateret: 14. okt. 2021

Måske har du allerede en ide om, hvilken fond der passer til netop din projektide. Der er dog mange fonde, og sikkert flere, der støtter formålet for dit projekt. Derfor er det godt, at du laver lidt forarbejde og sætte dig ind i, hvilke fonde der er, og hvilken strategi og fokusområder de har. Uanset hvor interessant dit projekt er, så kommer din ansøgning kun i betragtning, hvis den opfylder fondens fastsatte kriterier.


Det kan altså være en god ide at starte med at undersøge, hvilke fonde, der findes. På Fondenes Videnscenter kan du se en oversigt over de 100 største fonde i Danmark.


Herefter kan du læse fondens fundats/formål igennem og sætte dig ind i, hvilken strategi og hvilke mål, den enkelte fond har med sine uddelinger. Fonde kan have en strategi, andre har fokusområder eller blot en overskrift på deres fundats. Find dem, der stemmer bedst overens med formålet for netop dit projekt.


Husk, at fonde kan skifte strategi og fokusområder eller udsende calls, opslag eller temaindkaldelser med kort varsel - så grib chancen, mens den er der.


Astra har en god oversigt over fonde og andre støttemuligheder, hvis dit projekt har et naturfagligt fokus. Her kan du også se kommende ansøgningsfrister.


Når du har udvalgt fonden, så undersøg, om du kan gå i dialog med fonden, inden ansøgningen skrives. Mange fonde vil gerne være med i en tidlig, åben dialog om projektets mål og rammer. Så får de mulighed for at påvirke, hvad deres midler bliver brugt til.


Nogle fonde giver dig mulighed for at sende et skriftligt pitch, der kort forklarer, hvad formålet med dit projekt er, her får du hurtigt et skriftlig tilbagemelding. Andre kan man gå i mundtligt dialog med.


Husk, at være konkret, før der tages kontakt uanset om det er skriftligt eller mundtligt.


Fondene kan også tage kontakt til dig, efter ansøgningen er sendt ind, og bede dig om at uddybe forskellige elementer i din ansøgning. Det er positivt, når fonden tager kontakt, det betyder oftest, at en bestyrelse har vist interesse for din projektide.


Du kan finde mere inspiration i mine indlæg: Hvad skal med i en ansøgning? Har du brug for funding til din gode ide? Hvis du har brug for mere rådgivning, er du velkommen til at kontakte mig.

110 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page